
GREENSTIM

Yüksek Organik Madde, Yüksek Organik Karbon
Ürün Grubu : BİTKİSEL MENŞELİ KATI ORGANİK GÜBRE
Garanti Edilen İçerik | (W/W) |
---|---|
Organik Madde | %97 |
Toplam Azot (N) | %12 |
Organik Karbon | %51 |
Max. Nem | 20% |
pH | 6.5 - 8.5 |
GREENSTIM, şeker pancarı melasından elde edilmiş bir glycinebetaine konsantresidir. Glycinebetaine, organik azotu tamamlar, çevre arasındaki su alışverişine yardımcı olur.
Tamamen doğal, hızlı, sistemik, sebze ve meyve üretimi için geliştirilmiş organik bir üründür. Organik madde ve organik karbon içeriği sayesinde her türlü abiyotik (cansız faktörler) çevresel strese karşı bitkilerimize mukavemet sağlayarak, ürün performansını arttırır. (sıcak, soğuk, tuzluluk, kuraklık, taban suyu yüksekliği, rüzgar vs.) Aynı zamanda bitki beslemede yapmış olursunuz. Bunun yanında Stres kaynaklı çiçek dökümlerini önleyerek meyve tutumunu arttırır. Fotosentez faaliyetini çoğaltır. Makro ve mikro elementlerinin alımını arttırır.
Tavsiye Tablosu
Bitki | Uygulama Şekli | Dozu | Uygulama Zamanı |
---|---|---|---|
Bağ | Yapraktan | 200-400 g/100 L su | Çiçeklenme sonu, salkımların kapanması ve bağ bozumu öncesi dönemlerde uygulanır |
Bahçe Bitkileri | Yapraktan | 200-400 g/da | Çiçeklenme başladığında veya ürünün büyüme (vejetasyon) döneminde uygulanır. |
Biber, Patlıcan, Domates, Hıyar, Kabak | Yapraktan | 250 g/100 l su | Çiçeklenmenin başlangıcından hasata kadar 20 gün ara ile uygulanır. |
ÇİLEK | Yapraktan | 200-400 g/da | Şaşırtmadan sonra, çiçeklenme başlangıcında, meyve gelişimi dönemlerinde uygulanır |
Ejder meyvesi, maviyemiş, Avokado | Yapraktan | 250-400 g/100 L su | Tüm yetiştirme periyodu boyunca |
FINDIK | Yapraktan | 200-400 g/100 L su | 1. uygulama 3 yapraklı dönemde, 2. uygulama 10 gün sonra, 3. uygulama fındık gelişim döneminde (Not: dekara düşük volüm su uygulamalarında yüksek doz tavsiye edilir) |
Kavun, Karpuz | Yapraktan | 200 g/da | Erken çiçeklenmeden tam çiçeklenmeye kadarki dönemlerde uygulanır |
Kesme çiçek (Karanfil, Gerbera, Glayöl, Gül) | Yapraktan | 250-400 g/100 L su | Tüm yetiştirme periyodu boyunca |
marul ve diğer yaprağı yenenler | Yapraktan | 200-400 g/da | Büyüme dönemi ortasından hasat öncesine kadar uygulanır. |
MISIR | Yapraktan | 200 g/da | 8 yapraklı dönemde |
PAMUK | Yapraktan | 200-300 g/da | Alt döllerde çiçeklenme başlangıcınde uygulanır. |
PATATES | Yapraktan | 200-400 g/da | Çiçeklenme başlamadan uygulanır. |
Sanayi Domatesi | Yapraktan | 200-400 g/da | Çiçeklenmenin başlangıcında uygulanır. Fideliklerde yapraklara 25 g/100 m2 dozla tek bir uygulama yapılması tavsiye edilir. |
Sert Çekirdekli Meyve ağaçları (Kiraz,Vişne, İncir,Nektarin, Şeftali, Kayısı, Erik) | Yapraktan | 200-400 g/100 l su | Tam çiçeklenmede, meyve renk değiştirmeye başlayınca, hasattan 30 gün önce dönemlerinde uygulanır. |
TURUNÇGİLLER | Yapraktan | 200-300 g/100 l su | Meyve taç yapraklarının %90-100’ü düştüğünde tek bir uygulama ya da %75 ve %100’ü düştüğünde iki uygulama yapılır. |
Yem bitkileri ve Yeşil Alan | Yapraktan | 200-600 g/da | Yem bitkilerinde, kış hasadından sonra bir uygulama, Çimlerde, biri kış başında biri yaz başında olmak üzere en az iki uygulama |
Yumuşak çekirdekli meyve ağaçları Elma, Armut, Ayva | Yapraktan | 200-400 g/100 L su | Çiçeklenme dönemi ortalarında, Petal yaprak dökümü ve hasattan 30 gün önce dönemlerinde 1 yada 2 uygulama uygulanır. |
ZEYTİN | Yapraktan | 200-500 g/100 l su | Çiçeklenmenin başlangıcında uygulanır. |
Ürün Kullanım Şekli
GREENSTIM her üründe yaprak püskürtmesi şeklinde uygulanır. Yayıcı yapıştırıcı ile kullanılması etkiyi artırır.
Ürünün Avantajları
- Yüksek oranda Glycinebetaine içerir.
- Çabuk erir ve bitkiler tarafından çabuk alınır.
- Bitki içerisinde oldukça hareketlidir, başta kalsiyum olmak üzere besin elementlerinin alımını artırır.
- Hızlı sistemiktir, fitotoksik değildir, organik tarıma uygundur.
Ürün Hazırlama Bilgileri
Karışabilirlik Durumu
GREENSTIM, kükürt, bakır veya mineral yağ içerenler hariç olmak üzere piyasada mevcut ticari ürünlerin pek çoğuyla uyumludur. Kükürt, bakır ve mineral yağ içeren ürünler için uygulama yapmadan önce uyumluluğun kontrol edilmesini tavsiye ederiz
Birçok bitkide doğal olarak bulunan Glycinebetaine maddesinden üretilen Greenstim, bitki hücre ve dokuları içerisinde osmotik dengeyi ayarlama yanında bir osmos koruyucu olarak da rol oynar. Bu doğal savunma mekanizması ile bitki verimliliğini olumsuz etkileyen sıcak, tuzluluk, kuraklık ve soğuk koşulların neden olduğu çevresel stres faktörlerine karşı bitkileri korur.
Greenstim uygulandığında bitki yüzeyinden hızlı bir şekilde geçerek bitki içerisine nüfuz etmektedir. Uygulandıktan sonra 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde bitki tarafından tamamı alınır ve metabolize (parçalanma) olmadan birkaç hafta bitki bünyesinde kalabilmektedir.
Greenstim çevresel stres koşulları altında bitki hücresindeki normal metabolik oranını korumakta, fotosentez ve azot tutumunu artırmaktadır. Gerek deneme parsellerinde, gerekse ticari olarak uygula- nan alanlarda, meyve tutumunun ve kalitesinin (irilik, sertlik) arttığı gözlemlenmiş, toksikolojik testlerde kullanıcı ve çevre açısından zararsız bulunmuştur.