Avantajları
- Yüksek mikronizasyon ve bakterisit etki
- İyi kaplama, kalıcılık, koruma ve yüksek etki
- Suda kolay çözünüm/dağılım
- Yıkanmaya karşı dayanıklı
- Daha az doz
- Fitotoksite riski yok
Pratik ipuçları
- Gerekli İlaç miktarı önce bir miktar su ile ayrı bir kapta karıştırılır. İlaçlama aleti yarısına kadar doldurularak içine bu karışım dökülür ve kalan su miktarı ilave edilerek karıştırılır.
- Serin hava koşullarında uygulanmalıdır.
- Alkali formülasyonlar ve thiram içeren ilaçlar ile karışamaz.
Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için bitki koruma ürününün aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulanmanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.
Kullanım Şekli
Bağ Mildiyö: İlk uygulama sürgünler 25-30 cm ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1. ilacın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-12 gün ara ile ilaçlama yapılır.
Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.
Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.
Kayısı Yaprak Delen (Çil): 1. ilaçlama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. ilaçlama ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce 3. ilaçlama meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.
Turunçgillerde Kahverengi Leke: Sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. İlaçlamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.
Zeytin halkalı leke hastalığı: İlaçlamalar;
Marmara bölgesinde : 1. ilaçlama Ekim ayının ilk yarısında, 2. ilaçlama Nisan ayının ilk yarısında
Akdeniz bölgesinde : 1. ilaçlama Kasım ve Aralık ayında, 2. ilaçlama Mart ayının ilk yarısında, 3. ilaçlama Nisan ayının ilk yarısında
Ege bölgesinde : 1. ilaçlama zeytinler sürgün vermeden önce Şubat ayında, 2. ilaçlama zeytinler çiçek açmadan önce Nisan ayında yapılmalıdır.
Uzmana Sorun
Aşağıdaki formu kullanarak bize ürünle ilgili sorularınızı sorabilirsiniz. Talebiniz uzman ekibimiz tarafından en kısa süre içinde yanıtlanacaktır.