Bitki Adı |
Kullanma Amacı ve Dönemi |
Kullanma Dozu 100L Su |
Çekirdeksiz Üzümler |
İri salkım ve iri daneli elde etmek için "Birinci uygulama: çiçek kapsüllerinin %70 döküldüğü devrede; İkinci uygulama: ise bundan 10-12 gün sonra, tanelerin 3mm çapında saçma iriliğine ulaştığında yapılır. |
120ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
Kurutmalık üzümler |
Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra uygulama yapılır. |
30ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
Narenciye |
1.Çiçek döllenmesini teşvik için: Özellikle Satsuma ve Klemantin türü mandalinalarda çiçeklerin %75-80 açtığı devrede hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür. |
30ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
|
2.Haziran dökümü önlemek için “Valensiya” portakalları hariç diğer çeşitlerde çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra (döküm başlamadan 1 ay önce) hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür. |
120ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
|
3.Hasadın geciktirilmesi için: a)Vaşington portakallarda: Meyvelerde ilk renk değişimi görülür görülmez hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür. |
60ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
|
b)Yataklık Limonlarda: Meyvelerde ilk renk değişimi görüldüğünde hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür. Böylece meyvelerin 2-3 ay müddetle ağaç üzerinde kalmaları sağlanır. |
60ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
|
c)Greyfurtlarda ilk renk dönüşümü görüldüğünde hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür |
90ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
Armut |
Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerin %30 açtığında verim artırmak için ve çiçeklenme devresinde meydana gelebilecek don zararından korunmak için donlardan en geç 2 gün sonra hazırlanan solüsyon ağaçlara püskürtülür. |
90-150ml+90ml yayıcı-yapıştırıcı |
Kiraz ve Vişne |
Meyvelerde renk değişimi başladığı dönemde uygulanır.Bu uygulamadan İri, dayanıklı ve düzgün meyve elde edilir. |
90ml+50ml yayıcı-yapıştırıcı |
Şeftali |
Özellikle Dixired ve Hale çeşitlerinde Ağustos’un ilk haftası içinde hazırlanan solüsyon püskürtülür. Bu uygulama ağaçları, ertesi yıl ilkbahar geç donlardan koruyacağı gibi meyve seyreltme işide kendiliğinden halledilmiş olacaktır. |
600-900ml+50ml yayıcı-yapıştırıcı |
Çilek |
Mahsule yatmayı sağlamak ve iri meyve elde etmek için kullanılır.Çiçeklenmeden 3-4 hafta önce hazırlanan solüsyon sırt pompası ile püskürtülür. |
90ml-150ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
Enginar |
Turfanda enginar yetiştirmek, ve yüksek verim almak için enginarların 4-5 yaprak, boylarının 25-30cm olduğu devrede, hazırlanan solüsyon özellikle bitkilerin göbek kısımlarına pulverize edilir.Normalden fazla gübre verilmeli ve zamanında sulanmalıdır. |
300ml+50ml yayıcı-yapıştırıcı |
Patates |
Tohumluk olarak kullanılıcak patetesler, dikiminden once hazırlanan solüsyona dikimden once daldırılarak muamele edilir ve dikilir. Böylece çimlenme hızlanır ve düzenli çıkış olur. |
30 –60 ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
Marul |
Göbek bağlamayı teşvik için hasattan 7-15 gün önce uygulama yapılır.Soğuk hava şartlarında yüksek doz uygulanır. |
60-120ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
Biber |
Verimi artırma için, çiçeklerin yarısı, meyve tuttuğunda hazırlanan solüsyona ilk uygulama bundan 2-3 hafta sonra da ikinci uygulama yapılır. |
180ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı |
Süs Bitkileri |
Kesme çiçekçilikte uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır.Bitkileri (Karanfil, Gül, Sıklamen, Krizatem) |
240-500ml +50ml yayıcı-yapıştırıcı |