SIAPTON® (Hayvansal Menşeili Aminoasit içeren Sıvı Organik Gübre)
|
Domates,biber (sera)
|
200-300 ml/100 l su
|
Şaşırtmadan 7 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama
|
Domates,biber (tarla)
|
200-300 ml/da
|
Şaşırtmadan 7 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama
|
Hıyar, Kabak,Kavun,Karpuz,Patlıcan (sera)
|
200-300 ml/100 l su
|
Şaşırtmadan 5 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama
|
Hıyar, Kabak,Kavun,Karpuz,Patlıcan (tarla)
|
250-300 ml/da
|
Şaşırtmadan 5 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama
|
Sebze damla sulama uygulamaları
|
500 ml/da
|
Şaşırtmadan 5 gün sonra, tüm gelişim dönemi boyunca haftada 1 uygulama
|
Limon,Portakal,Mandalina,Greyfurt
|
150-300 ml/100 l su
|
Çiçeklenme öncesi itibariyle 15-20 gün ara ile 7 uygulama
|
Elma,Armut,Ayva
|
200-400 ml/100 l su
|
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama
|
Şeftali, Kiraz, Kayısı
|
200-300 ml/100 l su
|
Erken çiçeklenme dönemi itibariyle her 15-20 günde bir 3 uygulama
|
Nektarin
|
150 ml/100 l su
|
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 20 günde bir 3 uygulama
|
Bağ
|
200-300 ml/100 l su
|
Bahar sürgün dönemi itibaren 15-20 gün aralıklarla 3 uygulama
|
Marul (sera)
|
200-300 ml/100 l su
|
Şaşırtmadan 5 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama
|
Marul (tarla)
|
150-250 ml/da
|
Şaşırtmadan 5 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama
|
İncir
|
300 ml/100 l su
|
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama
|
Vişne
|
200 ml/100 l su
|
Yaprakların gözükmeye başladığı dönemden itibaren 15 günde bir 3 uygulama
|
Erik
|
100 ml/100 l su
|
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 20 günde bir 3 uygulama
|
Badem
|
250 ml/100 l su
|
1. uygulama meyve tutumu sonrası, 2. uygulama 20 gün sonra
|
Zeytin
|
250-400 ml/100 l su
|
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama
|
Patates
|
200-300 ml/100 l su
|
Çimlenmeden 25-30 gün sonra, 20 günde bir 3 uygulama
|
Fasulye,Bezelye,Mercimek,Nohut,Soya fasulyesi
|
250 ml/da
|
3 yaprak döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama
|
Fındık
|
250-400 ml/100 l su
|
1. uygulama 3 yapraklı dönemde, 2. uygulama 10 gün sonra, 3. uygulama fındık gelişim döneminde (Not: dekara düşük volüm su uygulamalarında yüksek doz tavsiye edilir.)
|
Nar
|
200 ml/100 l su
|
Çiçeklenme dönemi sonrası 20 günde bir 3 uygulama
|
Antep fıstığı,Ceviz,Kestane
|
200-300 ml/100 l su
|
Erken çiçeklenme dönemi itibariyle 15 günde bir uygulama
|
Muz
|
200 ml/100 l su
|
Çiçeklenme başlangıcı ve 30 gün sonra olmak üzere 2 uygulama
|
Şeker pancarı
|
200-300 ml/da
|
2 yapraklı dönemden itibaren 15 günde bir 3 uygulama
|
Çilek (sera)
|
200-400 ml/100 l su
|
Tam vejetatif gelişim döneminden çiçeklenme dönemine kadar 3 uygulama
|
Çilek (tarla)
|
200-300 ml/da
|
Tam vejetatif gelişim döneminden çiçeklenme dönemine kadar 3 uygulama
|
Süs bitkileri
|
200 ml/100 l su
|
Çimlenmeden 20-30 gün sonra, 15 günde bir 3-4 uygulama
|
500 ml-1 lt/da (damlamadan)
|
Sezon boyu 10 günde bir uygulama (sezonda toplam uygulama miktarı maksimum 5 l/da)
|
Kivi
|
300 ml/100 l su
|
1. uygulama vejetasyon dönemi başlangıcı, 2. uygulama 20 gün sonra
|
Buğday,Arpa,Çeltik
|
300 ml - 500 ml/da
|
Kardeşlenme dönemi itibariyle 3 uygulama
|
Mısır
|
300 ml - 500 ml/da
|
4 yapraklı dönem, 6 yapraklı dönem ve püskül oluşumu itibariyle toplam 3 uygulama (3. uygulama bu dönemde insektisit uygulaması var ise)
|
Kanola
|
150 ml/da
|
1. uygulama ilkbahar vejetatif gelişim dönemi, 2. uygulama 20 gün sonra (su uygulama oranı:40-50 l/da)
|
Ayçiçeği
|
200 ml/da
|
1. uygulama 4-6 yaprak dönemi, 2. uygulama 20 gün sonra
|
Pamuk
|
200 ml/da
|
1. uygulama taraklanma başlangıcında, 2. uygulama erken çiçeklenme 3. uygulama koza açım dönemi
|
Havuç
|
200-300 ml/da
|
Çimlenmeden 25-30 gün sonra, 20 günde bir 3 uygulama
|
Tere,Ispanak,Maydonoz
|
200-300 ml/da
|
2-4 yapraklı dönemden itibaren her 20 günde bir 3 uygulama
|
Soğan,Sarımsak
|
200-300 ml/da
|
erken yumru oluşumu itibaren 20 günde bir 3 uygulama
|
Çavdar
|
200 ml/da
|
kardeşlenme ile sapa kalkma arasında
|
Tütün
|
400 ml/da
|
1. uygulama şaşırtmadan 15-20 gün sonra, 2 uygulama 10 gün sonra
|
Yer Fıstığı
|
250 ml/da
|
3 yaprak döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama
|
Enginar
|
200-300 ml/da
|
Vejetatif gelişim dönemi itibariyle 20 günde bir 4 uygulama
|
Lahana
|
200-300 ml/da
|
İlk uygulama şaşırtmadan 15 gün sonra, 2. ve 3. uygulamalar 15 gün arayla
|
Kereviz
|
200-300 ml/da
|
Çimlenmeden 25-30 gün sonra, 20 günde bir 3 uygulama
|